5 voordelen van Unifit
  • Persoonlijke begeleiding
  • Specialisten op het gebied van voeding en bewegen
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Schone sportomgeving
  • U bent van harte welkom!
Meer over Unifit
Klantervaringen
Deskundigheid
Begeleiding
Klantvriendelijkheid
Hygiëne
Openingstijden
Staat van apparatuur
Lees ervaringen
Cognitieve fitness

Cognitieve fitness is een trainingsmethode die gericht is op het positief beïnvloeden van het geheugen, het concentratievermogen, de coördinatie en de zintuiglijke vaardigheden. Het is een neuro wetenschappelijk onderbouwde en onderzochte methode die gericht is op het gezond krijgen en houden van onze hersenen. Het fit houden van de hersenen gaat verder dan alleen een geheugentraining. De combinatie van trainen van lichaam en geest geeft betere resultaten. 

LET OP: dinsdag 27-02-2024 van 11:15-12:45 start een nieuwe cursus 15 weken. Start direct wanneer je al lid bent bij Unifit of neem contact op bij vragen. 

Hoe ziet de les eruit?

De les wordt gegeven door Julia. Julia is gecertificeerd door Body Brain Dynamics om cognitieve fitness te geven en heeft ruime ervaring in het lesgeven aan mensen met de ziekte van Parkinson. De les omvat een combinatie van fysieke activiteiten, intellectuele uitdagingen en ontspanningstechnieken. De aanpak is geschikt voor ouderen, mensen met cognitieve uitdagingen en iedereen die zijn of haar hersenen gezond wil houden. Tijdens de les lossen deelnemers onder anderen puzzels op en voeren ze opdrachten uit terwijl ze tegelijkertijd motorische vaardigheden, zoals spierkracht, conditie, coördinatie en reactievermogen, trainen. Er wordt geen gebruik gemaakt van grote fitnessapparaten.

Na deze 15 weken cursus, zijn er losse lessen te volgen op: 

  •  10:00 - 11:00 Dinsdag  
  •  10:00 - 11:00 Donderdag 

Bekijk hiervoor het lesrooster.

Waarom cognitieve fitness?

Iedereen weet dat regelmatig poetsen een gebit in goede conditie houdt. Maar het fit houden van de hersenen is een stuk complexer. Je hebt geheugentesten, concentratie oefeningen, puzzels voor ruimtelijk inzicht, logische raadsels. Dat kun je allemaal vanuit de stoel doen. Natuurlijk helpt het, maar het effect is veel groter wanneer je het combineert met bewegen. En dat is wat we doen in cognitieve fitness.

Dit zul je merken aan resultaat.

Het succes van deze combinatie is goed te verklaren. Door te bewegen krijgt het hele lichaam meer zuurstof. Bijna een vijfde van die zuurstof gaat naar de hersenen. Door de hersenen te trainen tijdens het bewegen, ontstaan er in je brein zoveel meer prikkels en mogelijkheden. Je stimuleert de hersenen met dubbele taken. Hersenen zijn heel flexibel. Ze kunnen je hele leven natuurlijk herstellen. Door de oefeningen te herhalen, verbeter je de hersenfuncties. Als de ene cel niet werkt, is het brein in staat om een omweg te vinden, mits je de hersenen daarop traint.

Geschikt voor mensen met een hersenaandoening.

En dat is goed nieuws voor mensen die te maken krijgen met een niet-aangeboren hersenaandoening (NAH), zoals een hersenbloeding, een herseninfarct, een coma, de ziekte van Parkinson of een milde vorm van dementie. Ruim 25 procent van de Nederlanders heeft een hersenaandoening, en juist deze groep heeft behoefte aan cognitieve fitness. 

Geschikt voor iedereen. 

Deze aanpak wordt ondersteund door organisaties zoals de Hersenstichting, het Trimbos-instituut en de gerenommeerde hersenprofessor Erik Scherder, die een van de grondleggers is. Het is zeer geschikt als preventieve benadering tegen dementie, bij psychische klachten en natuurlijk voor iedereen die zijn of haar hersenen gezond wil houden. Het helpt bijvoorbeeld om de coördinatie scherp te houden, en om beter te plannen en anticiperen.

Laatste nieuws
Volg ons op Facebook!
Like ons op Facebook
Medewerker in beeld

Jinke
Jinke is al jarenlang een vertrouwd gezicht op de spinningfiets, waar ze regelmatig voor de groep sta...

Bekijk alle medewerkers
4,8/5

Klantbeoordelingen

Powered by Google